Sala Folkets Park - en genuin mötesplats med lång historia

Sala Folkets Park är en ideell förening som bildades redan 1919 och som hela tiden varit drivande i allt från kultur till större möten. Belägen cirka en kilometer utanför Sala centrum erbjuder parken en naturskön miljö intill Mellandammens spegelblanka vatten. Syftet var redan från början att erbjuda en plats där alla var välkomna att samlas och dansa i goda vänners lag. Så är det även idag, men det finns så mycket mer på agendan med evenemang, danskvällar och loppisar.

Sala Folkets Park har dom stora lokalerna, som rymmer upp emot 1 000 personer. Ett dansgolv för 600 dansanta personer och en restaurang med plats för 200 sittande gäster. Med två stora scener kan vi arrangera musik- och teaterföreställningar.  Även firmasammankomster, mässor, festivaler, auktioner, bröllop och så mycket mer. Vi hjälper gärna till att arrangera fester och middagar där du får en personlig service och ett arrangemang av högsta kvalitet. 

Tillgänglighet i Sala Folkets Park

2 platser på stora parkeringen 50 m från huvudentrén

Hiss till våning 1, man gan även gå in på våning 1 utifrån. (Etagebyggnad), ej automatisk dörröppning.

Finns på nedervåning, mått 2,10*1,80

Mått Dörröppning 0,90*1,40, automatisk dörröppning

Två trappor med ledstänger och kontrastmarkering

  • PA- anläggning finns att hyra
  • Tillgänglighet i hela lokalen utom scenen (man kommer in utifrån med rullstol)
  • Ramp finns ner till dansgolvet
  • Allergi: Fråga personalen om specialkost
Entrédörren och hissen bottenvåning

Bra att veta inför ditt besök

Vi vill att ditt besök hos oss ska bli en rolig och minnesvärd upplevelse! Vi vill därför passa på att ge dig några tips som vi hoppas ska göra din vistelse hos oss ännu bättre!

Vid danskvällar

  • Ta med sköna dansskor, du kommer troligtvis inte att stå still särskilt långa stunder.
  • I parken kan du använda kort, kontanter och swish.
  • Servering med lättare förtäring finns tillgänglig under hela kvällen.
  • Alkohol är inte tillåtet, ta med en stor vattenflaska istället.
  • Ta gärna med ombyteskläder om du känner för det, vi kan förvara dem i vår bemannade garderob under tiden då du dansar.

Boende

I Sala finns många olika sorters boenden för alla olika smaker: hotell, vandrarhem, camping, stugor, B&B, m.m. För mer info besök: https://destinationsala.se/bo/

Parkering

I anslutning till Sala Folkets Park finns en stor parkering tillgänglig. Denna är gratis och får självklart nyttjas av parkens besökare!

Inne på parkområdet tillhandahåller vi även cirka 8 platser för husbil/husvagn. Dessa kan  utnyttjas av parkens besökare mot en avgift på 100 kr inkl el.