Evenemang

Familjedag i Parken

Vi firar 100 år i parken i år.
Kom och fira med oss den 30/6 kl 14,00-17,00

Underhållning:
Bengt Kyllinge, barnteatern Den Magiska Hatten,
Hoppborg, cafeét är öppet, pilkastning och chokladhjul.

Den magiska hatten
– en interaktiv magiföreställning för hela familjen på turné i folkparkerna!
Prisbelönta magikern Malin Nilsson har packat trolleriväskan, kammat glitterridån och putsat sina kängor. Hon är redo att stövla in på scenen och skapa en magisk upplevelse tillsammans med publiken. Turnépremiär 17 juni i Bjärredsparken i Lund.
Fingerfärdiga trick, hemmabyggda illusioner och roliga mysterium presenteras till ackompanjemang av pianist Olof Löfgren. Finns det saxar som bara klipper fyrkantiga hål? Hur är det möjligt? Och vad är det egentligen i hatten?
   – Vi älskar att spela den här föreställningen och vi hoppas att publiken skall tycka lika mycket om den som vi gör. Det känns verkligen roligt att få ta ut Den Magiska Hatten på ett riktigt turnéäventyr, säger Malin Nilsson.
Den magiska hatten är en interaktiv magiföreställning med hjärtat på rätta stället och inget tjafs.
Malin Nilsson har arbetat professionellt som magiker sedan 2001. Hon reser med sina föreställningar över hela världen och har vunnit både Svenska och Nordiska Mästerskapen i Magi, som den första kvinnan i historien.
Recension om en av Malins tidigare föreställningar:
”Hennes teknik är lysande och scennärvaron fullständigt självklar… Det är hejdlöst. Och underbart.”
Sydsvenskan Kultur.
IDÉ OCH MANUS: Malin Nilsson
MUSIK: Olof Löfgren
MEDVERKANDE: Malin Nilsson och Olof Löfgren
Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Trollkonst i Kvadrat.

19/7 15.00 Hunden

Fri entré för barn, 50:-/vuxen.
Ta med sista hyresavin ifrån Salabostäder och gå in för 25:- Caféet är öppet!
En clownföreställning om en hund på flykt som finner vänner och ett hem.
En morgon när Lola och Cous Cous skall öppna sin kebabvagn får de besök av en mycket ensam hund.  Högst motvilligt börjar kvinnorna att tycka om den, hunden blir deras vän och förtrogna. Men snart knackar hälsoinspektören på och den nya vänskapen ställs på prov.
Det här är en lekfull föreställning om att hjälpa och hjälpas åt. Att mötas över språkbarriärer, missförstånd och om att lära känna sig själv genom andra.
En fantastisk föreställning från 4 år,

17/8 20,00 Tribute to Credeence

"The Midnight Special Tour" Creedence Tribute på turné med en helt ny hyllningsshow till Creedence Clearwater Revival - en helkväll med hitsen, historierna och nostalgin kring ett av världens största band.
Boka biljett

 

6/9 16.30 Mio min mio

En musikteater där publiken får vara med och hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato.
Alla känner vi till den klassiska sagan om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst från Vasastan i Stockholm. I Teater Pegasus version av Astrid Lindgrens Mio, min Mio bearbetad av Johan Briggert tillåts barnen vara med på scenen, de får – om de vill – repliker, och hjälper hela tiden sagan framåt.
Publiken får hjälpa Mio och Jum-Jum att undgå spejarna, övertyga svärdssmidaren, ge brödet som mättar hunger, spela flöjt – och framförallt hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato, och befria alla barn som blivit förvandlade till fåglar.
Med nyskriven och igenkännande musik passar föreställningen barn från 5 år.
Teaterformen inbjuder både till skratt och allvar och spelas alltid på barnens villkor.
Teater Pegasus Produktion, med säte i Stockholm, har under flera år producerat barnteater – dels i egen regi, men mest genom uppdrag; bland annat på Skansen och Lill-Skansenteatern (sedan 2012) och på Astrid Lindgrens Värld. Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Teater Pegasus Produktion.
Entré: Barn 20:-, Vuxna 50:-